Maj 2024, uspešno zaključen tečaj Trigger Point Therapy v Mariboru

a sign on a stool

Tečaj Trigger Point Therapy, ki je potekal v Mariboru, se je nedavno uspešno zaključil, pritegnil pa je številne udeležence, ki so želeli poglobiti svoje znanje o mišičnih prožilnih točkah (MPT) in terapevtskih tehnikah za njihovo zdravljenje. Tečaj je bil namenjen tako izkušenim terapevtom kot tudi začetnikom, ki so želeli izboljšati svoje spretnosti in pridobiti nove kompetence na področju terapije mišično prožilnih točk (MPT).

Kaj je Trigger Point Therapy?

Trigger Point Therapy ali terapija mišičnih prožilnih točk je specializirana masažna tehnika, osredotočena na prepoznavanje in obravnavo specifičnih točk v mišicah, ki povzročajo bolečino in omejeno gibljivost. Tečaj Trigger Point Therapy v Mariboru je bil zasnovan tako, da udeležencem omogoči celovito razumevanje mehanizmov nastanka MPT, tehnik palpacije za identifikacijo teh točk ter terapevtskih prijemov za njihovo razrešitev.

Trigger point therapy tečaj v Mariboru

Tečaj Trigger Point Therapy je namenjen razumevanju mehanizmov nastanka mišičnih prožilnih točk (MPT), tehnik palpacije za njihovo identifikacijo in uporabi terapevtskih prijemov za njihovo razrešitev. Udeleženci se naučijo prilagajati terapijo specifičnim potrebam posameznikov ter uporabljati kombinacijo manualnih prijemov, raztezanja in drugih terapevtskih pristopov za zmanjšanje bolečine in izboljšanje gibljivosti. Poleg teoretičnega znanja o MPT udeleženci pridobijo tudi praktične veščine za reševanje teh težav. Tečaj se zaključi s kratkim pisnim preverjanjem, ki potrdi pridobljeno znanje in kompetence.

V kolikor želite izvedeti več o izobraževanju vas vabimo da preberete vsebino tečaja na povezavi Tečaj Trigger point terapija.

Program tečaj Trigger Point Therapy

Tečaj Trigger Point Therapy je obsegal teoretične in praktične module, ki so udeležencem ponudili poglobljeno znanje in praktične veščine. Vključene so bile naslednje teme:

  1. Uvod v Trigger Point Therapy: Osnove teorije mišičnih prožilnih točk, njihovi vzroki in učinki na telo.
  2. Prepoznavanje in Ocena MPT: Tehnike palpacije za identifikacijo MPT ter ocenjevanje njihovega vpliva na mišično-skeletni sistem.
  3. Terapevtski Prijemi: Različne metode za razreševanje MPT, vključno z masažo, raztezanjem in drugimi manualnimi tehnikami.
  4. Prilagajanje Terapije: Prilagoditev terapevtskega pristopa glede na specifične potrebe posameznika.
  5. Praktične Vaje: Obsežne praktične vaje, kjer so udeleženci pod vodstvom izkušenih inštruktorjev izvajali tehnike na realnih primerih.

Podroben program tečaja lahko preverite na povezavi: Program Trigger point terapija.

miofascialne-tocke

Izjemna predavateljica in podpora ZFS

Tečaj Trigger Point Therapy je vodila ekipa Sandra Orožim, dipl fiziot., ki je udeležencem zagotovila kakovostno izobraževanje. Predavateljica je strokovnjak na svojih področjih in so delili svoje bogate izkušnje ter praktične nasvete, kako učinkovito uporabiti naučene tehnike v praksi.

Prav tako je bilo izobraževanje prijavljeno na Združenje fizioterapevtov Slovenije (ZFS) in je bilo ovrednoteno z OESPR točkami.

trigger point terapija tečaj

Pomen Trigger Point Therapy v sodobni terapevtski praksi

Trigger Point Therapy postaja vse bolj prepoznana in cenjena tehnika v terapevtski praksi zaradi svoje učinkovitosti pri obvladovanju mišičnih bolečin in izboljšanju gibljivosti. Uspešno zaključeni tečaj v Mariboru je še en korak k širjenju tega znanja med terapevti, ki lahko s tem izboljšajo kakovost življenja svojih pacientov.

Mnenja udeležencev

Udeleženci tečaja so izrazili veliko zadovoljstvo z vsebino in izvedbo tečaja. Poudarili so, da so pridobili dragocene veščine, ki jih bodo lahko takoj uporabili v svoji praksi. Pohvalili so tudi strokovnost predavateljev in praktični pristop, ki jim je omogočil, da so se resnično poglobili v tematiko.

Vabljeni na Prihodnje Tečaje

Zaradi uspešnoso izvedenega tečaja v Mariboru že načrtujemo nove termine in lokacije za nadaljnje izobraževanje na področju Trigger Point Therapy. Vabimo vse zainteresirane, da se pridružijo prihodnjim tečajem in izkoristijo priložnost za nadgradnjo svojega znanja. Prihodnjič bomo tečaj izvedli v Ljubljani, več o prihodnjih terminih na Koledar dogodkov.

Objavljamo še nekaj slik iz tečaja v Mariboru. Zahvaljujemo se vsem tečajnikom ki so se tečaja udeležili, preživeli smo res lep konec tedna.


Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.