TEČAJI ZA FIZIOTERAPEVTE

Tečaji za fizioterapevte

TERAPIJA MIŠIČNO PROŽILNIH TOČK

Trigger point terapija tečaj

TERAPIJA MIŠIČNO PROŽILNIH TOČK

Trigger point terapija tečaj

450€

Prijava

Tečaj terapije mišično prožilnih točk ( MPT) ali trigger point terapija tečaj je namenjen učenju terapevtskih tehnik za prepoznavanje, ocenjevanje in zdravljenje prožilnih točk v mišicah.

Tečaj se osredotoča na razumevanje mehanizmov nastanka MPT, tehnik palpacije za njihovo identifikacijo in uporabo terapevtskih prijemov za njihovo razrešitev. Udeleženci se naučijo prilagajati terapijo glede na specifične potrebe ter uporabljati kombinacijo manualnih prijemov, raztezanja in drugih terapevtskih pristopov za zmanjšanje bolečine in izboljšanje gibljivosti. Udeleženci poglobijo teoretičn znanje o MPT in pridobijo praktično znanje za reševanje le teh. Tečajnik zaključi izobraževanje s kratkim pisnim preverjanjem.

Komu je izobraževanje terapije mišično prožilnih točk, t.i. trigger point terapija namenjeno?

Fizioterapevti 
Delovni terapevti
Drugi zdravstveni delavci
Absolventi in študenti zaključnih letnikov fizioterapije
Absolventi in študenti zaključnih letnikov delovni terapevti

Terapija mišično prožilnih točk – Trigger point terapija

Trigger point terapija vključuje uporabo različnih manualnih tehnik, pritiska in raztezanja, da se sprostijo miofascialne prožilne točke, izboljša krvni obtok v mišicah in zmanjša bolečina. Terapevti pogosto kombinirajo to terapijo z drugimi pristopi, kot so terapevtska vadba, sprostitvene tehnike in ostale terapevtske metode, za celovit pristop k zdravljenju mišičnih bolečin in napetosti. Trigger point terapija se uporablja za zdravljenje težav na različnih delih telesa, povsod tam, kjer so mišice.

Trigger point terapija, kaj so Miofascialne prožilne točke (MPT)?

Miofascialne prožilne točke so lokalizirana območja hiper-razdraženih mišic, ki povzročajo bolečino, omejeno gibljivost in nelagodje ter lahko sprožijo referirano bolečino v drugih delih telesa. Udeleženci se seznanijo z različnimi manualnimi tehnikami za reševanje MPT v telesu.

Terapija mišično prožilnih točk – Trigger point terapija

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA

1. TEORIJA 

2. PRAKSA 

Strokovni tečaj

LOKACIJE IN TERMINI

Kaj je trigger point terapija?

Trigger point terapija je manualna vrsta terapije, ki se osredotoča na identifikacijo in odstranitev miofascialnih prožilnih točk. Miofascialne prožilne točke so majhne zgostitve v mišicah, ki povzročijo vzdraženost, pogosto zaradi prekomerne obremenjenosti mišice. Te točke lahko povzročajo lokalizirano bolečino, napetost in omejeno gibljivost in tudi preneseno bolečino v drugih delih telesa.

 

Izobraževanje CRAFTA®, Akademija za kraniofacialno terapijo v letu 2024 v Sloveniji

Izobraževanje CRAFTA® (Cranial Facial Therapy Academy) je organizacija, ki ponuja specializirano izobraževanje in usposabljanje na [...]

Zakaj izbrati tečaj trigger point terapija?

Na tečaju spoznate koncept trigger point terapije, ki je specializirana oblika manualne terapije in omogoča terapevtom razširitev svojega znanja in veščin na področju zdravljenja mišičnih bolečin in napetosti.

Vključuje kratek teoretični del, kjer slušatelj spozna teorija miofasicalnih prožilnih točk in širok praktični del, ki ga usposobi za učinkovitejše zdravljenje mišičnih krčev, bolečin v hrbtu, vratu, ramenih in drugih delih telesa, ki so pogosto posledica MPT.

Dodajanje trigger point terapije k svojemu repertoarju terapevtskih tehnik omogoča terapevtom večjo uspešnost pri odpravljanja težav klientov ter boljšo prilagoditev njihovim individualnim potrebam.

Imate kakšna vprašanja? Pokličite nas!

CTA footer telefon
CRAFTA® Temporomandibularna disfunkcija in funkcijske povezave

PRIJAVA NA TEČAJ IN PLAČILO

Na tečaj se lahko prijavite

Po telefonu:

CTA footer telefon

vsak delovnik:

med 9. in 15. uro