Katere masažne pripomočke potrebujete?

masažni pripomočki

Masaža je umetnost, ki zahteva več kot le spretnosti rok. Za optimalno izvajanje masažne terapije je ključno izbrati prave masažne pripomočke, ki bodo omogočili učinkovito in udobno izkušnjo tako maserju kot tudi stranki. Preden se poglobimo v različne pripomočke, si najprej poglejmo, kaj sploh potrebujemo za osnovno izvajanje masažne terapije.

masažne pripomočke

Te masažne pripomočke boste nujno potrebovali

Pri osnovnih masažnih pripomočkih gre za temeljne elemente, ki so nepogrešljivi pri vsaki masažni terapiji. Te pripomočke bi lahko določili kot gradnike, na katerih sloni vsaka uspešna masaža.

  • Masažna miza: je osrednji element vsake masažne terapije. Je nekakšna platforma, ki omogoča stranki, da udobno leži med terapijo, ter maserju, da prosto dostopa do telesa stranke. Kvalitetna masažna miza mora biti stabilna, udobna in prilagodljiva, da ustreza različnim telesnim tipom in potrebam strank. Masažne mize so različnih vrst, kakovostnih in cenovnih razredov.
  • Masažno olje: je ključnega pomena za zmanjšanje trenja med rokami maserja in kožo stranke ter za izboljšanje gladkosti masažnih gibov. Masažna olja imajo pomembno vlogo pri hidraciji kože in sprostitvi mišic.
  • Brisače: so pomemben dodatek za ohranjanje higiene med masažo. Poleg tega se lahko uporabljajo za pokrivanje delov telesa, ki niso vključeni v masažo, ter za čiščenje olja ali losjona po končani terapiji.
  • Prevleka za masažno mizo: prevleka za masažno mizo je še ena pomembna sestavina, ki ščiti mizo pred madeži, olji in drugimi tekočinami ter zagotavlja dodatno udobje stranki.
masažna miza

Zgoraj navedeni so osnovni masažni pripomočki, ki so potrebni za izvajanje vsake masažne terapije, se lahko podamo v svet dodatnih masažnih pripomočkov, ki lahko izboljšajo in obogatijo izkušnjo tako maserja kot tudi stranke.

Poznate tudi spodnje masažne pripomočke?

Med dodatne masažne pripomočke sodijo tisti, ki omogočajo specializirane tehnike masaže ali pa dodajo dodatno razkošje in udobje masažni izkušnji. Te pripomočke lahko prilagodimo glede na specifične potrebe strank ali želje.

Enraf nonius tensmed S84-7
  • Staničevina flizelin za zaščito masažne mize: staničevina flizelin se uporablja za zaščito masažne mize pred madeži, olji in drugimi tekočinami. Je tanek, a vzdržljiv material, ki omogoča enostavno čiščenje po vsaki terapiji.
  • Masažna žogica: je manjši pripomoček, ki se uporablja za ciljno masažo trdovratnih vozlov in napetih mišičnih skupin.
  • Medicinski pripomočki: med masažne pripomočke oziroma medicinske pripomočke bi lahko uvrstili elektrostimulator. Gre za napravo, ki s pomočjo električnih impulzov stimulira mišice. Elektrostimilatorji so koristni za lajšanje bolečin, krepitev mišic in pospeševanje regeneracije.
  • (Pol)valj za masažno mizo: valj za masažno mizo je pripomoček, ki se uporablja za sproščanje mišic in izboljšanje gibljivosti. Razlikujemo med polvaljem, ki ima ravno površino, in valjem, ki je valjaste oblike. Polvalj za masažno mizo se uporablja za stabilizacijo telesa med terapijo, medtem ko valj omogoča globlje masiranje mišic.
polvalj podloga za masazo

Obstajajo tudi drugi masažni pripomočki, ki jih nismo opisali v nasvetu. Potrebno pa se je zavedati, da je izbira pravih masažnih pripomočkov ključnega pomena za uspešno izvajanje masažne terapije. Zagotovite si ustrezno opremo glede na potrebe vaših strank ter se redno posvetujte s strokovnjaki za nadgradnjo svojega znanja in veščin na področju masaže. Pri Education Training Slovenia so na voljo različni tečaji masaže, ki vam bodo pomagali pri nadgraditvi znanja.


Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.