Ali ste vedeli da zmerna vadba zmanjša možnost depresije?

Zmerna vadba zmanjša tveganost depresije

Zmerna vadba ima neverjetno moč, da zmanjša možnost depresije. Raziskave kažejo, da lahko že nekaj minut hoje ali druge telesne dejavnosti na dan naredi veliko razliko v duševnem počutju. Zbrali smo številne podatke in statistične analize, ki dokazujejo, kako zmerna vadba lahko izboljša vaše razpoloženje in zmanjša tveganje za depresijo.

Zmerna vadba zmanjša tveganost za kar 18 %

Ena od presenetljivih ugotovitev je, da ima zmerna vadba lahko izjemen vpliv na zmanjšanje tveganja za depresijo. Na primer, študija je pokazala, da odrasli, ki redno izvajajo vsaj polovico priporočene količine telesne dejavnosti na teden, kar ustreza približno 75 minutam hitre hoje, zmanjšajo tveganje za depresijo za kar 18 odstotkov v primerjavi z manj aktivnimi posamezniki.

Zmerna vadba zmanjša možnost depresije

V primeru, da dosežete priporočeno količino telesne dejavnosti, ki je približno 2,5 ure hitre hoje na teden, se tveganje za depresijo še dodatno zmanjša za 25 odstotkov. To pomeni, da lahko že relativno majhna naložba časa v vadbo prinese velike koristi za vaše duševno zdravje.

Poleg tega se zdi, da večja količina vadbe od priporočenega minimuma ne prinaša dodatnih koristi za razpoloženje. Torej, ključno je redno in zmeraj izvajati telesno dejavnost, ki je primerna za vaše telo in življenjski slog.

več vadbe koristi razpoloženju
Zmerna vadba so tudi sprehodi v naravi, joga, plavanje ali celo ples.

Da bi resnično izkusili vse prednosti telesne vadbe za duševno zdravje, je pomembno, da izberete aktivnosti, ki vam prinašajo užitek in zadovoljstvo. To lahko vključuje sprehode v naravi, jogo, plavanje ali celo ples. Pomembno je, da najdete dejavnosti, ki vam ustrezajo in jih redno vključite v svoj vsakdan.

Zmerna vadba zmanjša možnost depresije

Poleg telesne dejavnosti je tudi pomembno, da si vzamete čas zase in se sprostite. Ena od odličnih metod sprostitve je masaža, ki lahko pomaga zmanjšati napetost in stres ter izboljša vaše počutje. Pri Educational Training Slovenia ponujamo različne tečaje masaže, ki vam lahko pomagajo pri sprostitvi in ​​izboljšanju vašega duševnega počutja. Tečaji masaže so naložba v zdravje vas in ljudi koli vas.

Ne pozabite, da je izobraževanje in sprostitev vedno odličen antidepresiv. Za več informacij o naših tečajih masaže nas lahko kontaktirate na 030 372 252 ali nam pišete na info@physiomedical.si. Prav tako si lahko ogledate našo ponudbo na naši partnerski spletni strani Educational Training Slovenia, kjer boste našli več informacij o wellnessu in dobrem počutju.

Naj bo zmerna vadba del vaše vsakodnevne rutine

V zaključku je pomembno poudariti, da tudi majhne ali zmerno intenzivne telesne dejavnosti lahko močno prispevajo k preprečevanju depresije. Začnite že danes in naredite korak k boljšemu duševnemu zdravju. Za več informacij o zdravem načinu življenja preberite naš članek Zdrav način življenja.

S tem, ko redno vključujete zmerno vadbo v svoj življenjski slog, ne le izboljšujete svoje fizično zdravje, ampak tudi skrbite za svoje duševno počutje. Naj bo vadba del vaše vsakodnevne rutine, saj vam bo prinesla koristi, ki sežejo preko telesa in vplivajo na vaše celotno dobro počutje.

Vas morda zanimajo naši zadnji nasveti?

Vaša prijava ni bila uspešna. Prosimo poskusite znova.
Vaša prijava na newsletter je bila uspešna.

Prijavite se na newsletter

Preko obrazca se prijavite na naše spletne novice, kjer vas bomo obveščali o posebnih akcijah, aktualnih dogodkih in vseh novostih na področju fizioterapije.

We use Brevo as our marketing platform. By clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Kazalo vsebine

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.