Ali ste vedeli da zmerna vadba zmanjša možnost depresije?

Zmerna vadba zmanjša tveganost depresije

Zmerna vadba zmanjša možnost depresije. Zbrali smo nekaj dejstev in statističnih podatkov, ki potrjujejo navedbo, da zmerna vadba zmanjša možnost depresije

Zmerna vadba zmanjša tveganost za kar 18 %

Statistika pravi da je 18 % odstotkov manjša tveganost za depresijo pri odraslih, ki so imeli vsaj polovico priporočene količine telesne dejavnosti na teden – kar ustreza približno 75 minutam hitre hoje – v primerjavi z odraslimi, ki niso poročali o nobeni telesni dejavnosti.

25 %

Po statističnih podatkih da je 25 odstotkov zmanjšanega tveganja za depresijo pri odraslih, ki so imeli priporočeno količino telesne dejavnosti na teden – torej približno 2,5 ure hitre hoje.

Zdi se, da več vadbe kot to ne prinese dodatnih koristi za razpoloženje.

več vadbe koristi razpoloženju

Zmerna vadba zmanjša možnost depresije

Primeri depresije, ki bi jih potencialno lahko preprečili, če bi vsi odrasli izvajali le 150 minut telesne dejavnosti na teden, kar je najmanjša količina, ki jo priporočajo ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni.

Ker je izobraževanje in sprostitev vedno odličen antidepresiv vam predlagamo da si privoščite tudi tečaj masaže, preverite ali se najdete v naši pestri ponudbo tečajev. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 030 372 252 ali nam pišete na info@physiomedical.si. Preverite tudi našo ponudbo na naši partnerski spletni strani, več o wellnes in wellbiingu na strani Educational Training.

To je sporočilo, ki ga velja veliko krat ponoviti: tudi zelo majhne ali zmerne količine vadbe lahko pomagajo preprečiti depresijo. Več o zdravih navadah in zdravem našinu življenja smo pisali v članku Zdrav način življenja.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.