Seminar: »FASCIALNA ANATOMIJA in DISEKCIJA«

SEMINAR FASCIALNA ANATOMIJA IN DISEKCIJA

Predstavljamo vam zimsko izobraževanje “Fascialna anatomija in disekcija”, ki ga organizira Universita’ degli Studi di Padova »FASCIALNA ANATOMIJA in DISEKCIJA«

Seminar bo potekal od 8 do 12 maja 2023

Univerza v Padovi in njena raziskovalna skupina z veseljem predstavlja spletno izdajo zimske šole fascicialne anatomije, ki bo potekala od 8. do 12. maja 2023. Spletna zimska šola je prvi spletni kongres o fascialni anatomiji, ki vključuje predavanja, posvečena fascialni disekciji, in sledi istemu osebnemu dogodku, ki ga je februarja gostila Univerza v Padovi.

Za vas je pripravljen fantastičen program! Skupaj vam bomo zagotovili globalni pogled na fascije in globoko razumevanje vseh anatomskih vidikov, povezanih z njimi.

fascije

Fascialna anatomija in disekcija. Predstavitev ekipe

Celotna ekipa v Padovi (Carla Stecco, Caterina Fede, Carmelo Pirri, Lorenza Bonaldi, Lucia Petrelli, Veronica Macchi, Andrea Porzionato, Diego Guidolin, Aron Emmi, Giovanna Albertin) bo predstavila najnovejše raziskave, ki jih izvajajo na področju fascialne anatomije in disekcije, najpomembnejših fascij (prof. Carla Stecco in prof. Raffaele De Caro). Poleg tega bomo imeli prispevek mnogih velikih raziskovalcev z drugih univerz, kot so dr. Robert Schleip iz Nemčije, prof. Nathaly Gaudreault in Wilbour Kelsick iz Kanade, prof. Fabiana Silva in Larissa Sinhorim iz Brazilije, prof. Rebecca Pratt in prof. Antonio Stecco iz Združenih držav Amerike in mnogi drugi.

Svet fascije je fascinanten svet in bolj ko ga preučujemo, bolj izjemne se kažejo njegove lastnosti tako v smislu strukturnih, biomehanskih, komunikacijskih in imunskih funkcij. Fascija tvori tridimenzionalni znotrajcelični matriks podpore, kontinuitete in komunikacije za celotno telo.

Dogodek se osredotoča na fascialno anatomijo z globalno vizijo in interdisciplinarnim pristopom s predavanji in sejami disekcije fascije.

JEZIK

Uradna jezika spletne sta angleščina in kitajščina.

PODPIRAMO RAZISKOVALNO DEJAVNOST

Vsi predavatelji in raziskovalci, vključeni v spletno zimsko šolo, dajo svoj čas in znanje brezplačno na voljo za podporo raziskavam o fascii Univerze v Padovi. Vse kotizacije bodo donirane neposredno Univerzi v Padovi, da se bodo uporabile za prihodnje raziskave fascialne anatomije. Zato upamo, da bo ta dogodek dosegel dvojni cilj: dati vam najnovejše znanje o fascialni anatomiji in zbrati dovolj sredstev za podporo vsem novim raziskavam, načrtovanim za leto 2023!

Kratka predstavitev vodje “ZIMSKE ŠOLE”

Prof. Carla Stecco (Padova, Italija) je vrhunska strokovnjakinja na področju fascij. Ustanovni član združenja Fascial Manipulation Association in Društva za raziskovanje fasciala. Član italijanskega združenja za anatomijo in histologijo ter Evropskega združenja za anatomijo. Že vrsto let je svoje znanstveno delo posvetila preučevanju anatomije človeških fascij z makroskopskega, histološkega in fiziopatološkega vidika. Avtor več kot 150 člankov o fascialni anatomiji in prvega Atlasa fascij (»Funkcijski atlas človeških fascij«, 2015, Elsevier ed.). Avtor dveh knjig o fascialni manipulaciji (Piccin ed), prevedenih v 11 jezikov.

Predlagamo vam nekaj vsebin o izobraževanju, ki je organizirano redno organizirano tudi v Sloveniji v clanku Fascial Manipulation ® (FM) Series, Level 2

URNIK

09.00 – 11.30 Lessons

11.30 – 12.00 break

12.00 – 13.00 Dissections

13.00 – 14.00 Break

14.00 – 15.30 Lessons

trigger points

KAKO SI SI MOŽNO OGLEDATI ZIMSKO ŠOLO?

Zimska šola bo predvajana na zasebnem univerzitetnem kanalu v angleščini. Vse informacije o dostopu do dogodka bodo posredovane pred začetkom dogodka. Za ogled dogodka potrebujete osebni računalnik/tablico/pametni telefon in dobro internetno povezavo.

Več o spletnem seminarju na spletni strani Universita’ degli studi di Padova.

Fascialna anatomija in disekcija je obravnavana tudi v strokovnem gradivu Fascial Manipulation® Practical Part. Strokovno gradivo o fascijah je dragocen vir znanja o enem najbolj raziskanih področij v telesni anatomiji in fiziologiji. Gradivo zajema temeljne koncepte, strukturo, funkcijo ter povezave med fascijami in drugimi deli telesa. Ponuja vpogled v kompleksnost fascialnega omrežja, ki je odgovorno za podporo in prenos sil ter vpliva na gibanje, stabilnost in celo zdravje celotnega telesa. Strokovno gradivo vključuje tudi novejše raziskave, tehnike in pristope, ki omogočajo boljše razumevanje fascialnih motenj, njihovo diagnosticiranje in terapevtske intervencije. S pomočjo tega gradiva lahko strokovnjaki in študenti pridobijo vpogled v kompleksnost fascialnega sistema ter izpopolnijo svoje znanje in veščine za uporabo fascialnih tehnik v terapevtskem in športnem okolju.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.