TEČAJI ZA FIZIOTERAPEVTE

Tečaji za fizioterapevte

CRAFTA®

CRAFTA®

950€ za člane ZFS

Prijava

Interdisciplinarni pristop izobraževanja CRAFTA ® zajema vse pomembne vidike pregleda in zdravljenja temporomandibularnega sklepa, lobanje in živčnega sistema v predelu lobanje in obraza.

Z leti so fizioterapevti, delovni terapevti, logopedi in zobozdravniki pokazali vse večje klinično in praktično zanimanje za temporomandibularno in kraniofacialno regijo. Na tem ozadju so Harry von Piekartz s sodelavci iz različnih disciplin ustanovili CRAFTA ® (Akademija za kraniofacialno terapijo).

Izobraževanje je razdeljeno na 3 posamezne module. Več o izobraževanju CRAFTA ®  si lahko preberete na povezavi

Komu je strokovno izobraževanje CRAFTA® namenjeno?

Izobraževanja so zastavljena tako, da ustrezajo interesom fizioterapevtov, vendar se dopolnjujeo tudi z drugimi strokami, ki obravnavajo specifiko bolezni in motenj kraniofacialne regije. Ti poklici vključujejo logopede, stomatologe in ortodonte.

Temporomandibularna disfunkcija in funkcijske povezave

 

Vsebina tečaja se osredotoča na bolečinske mehanizme pripadajočih temporomandibularnih struktur, funkcijo temporomandibularnega sklepa (TMS) in nevrofiziološke, biomehanske in funkcijske povezave TMS z vratno hrbtenico.

Glavna tematika vključuje subjektivno oceno, fizioterapevtsko oceno in terapevtske tehnike za TMS ter najnovejša nevrobiološka in anatomska dognanja o funkciji TMS.

Teoretična predavanja vključujejo nekatere vidike zobozdravstva kot so ortodontska terapija z aparati in/ali opornicami  ter klinične sindrome kot so bruksizem, tenzijski glavoboli in bolečine vratu, nevralgije in otomandibularni sindrom.

Cilj tega tečaja je podati uravnoteženo znanje s teoretičnega in praktičnega področja.

Temporomandibularna disfunkcija in funkcijske povezave

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA CRAFTA®

1. TEORIJA 

2. PRAKSA 

Strokovni tečaj

LOKACIJE IN TERMINI

Kaj je CRAFTA®?

CRAFTA® (“Craniofacial Therapy Academy) je mednarodna organizacija, ki se osredotoča na izobraževanje in usposabljanje na področju terapije za glavo in obraz. Terapija za glavo in obraz vključuje oceno in zdravljenje mišično-skeletnih ter nevromišičnih motenj v regiji glave, obraza in vratu.

Organizacija CRAFTA si prizadeva spodbujati meddisciplinarno sodelovanje med zdravstvenimi strokovnjaki, kot so fizioterapevti, zobozdravniki in logopedi, ki se ukvarjajo z zdravljenjem pacientov s težavami v glavi in obrazu. Delo je zlasti pomembno za strokovnjake, ki delajo s pacienti, ki doživljajo stanja, kot so motnje temporomandibularnega sklepa (TMS), glavoboli, obrazna bolečina in druge sorodne težave.

Izobraževanje CRAFTA®, Akademija za kraniofacialno terapijo v letu 2024 v Sloveniji

Izobraževanje CRAFTA® (Cranial Facial Therapy Academy) je organizacija, ki ponuja specializirano izobraževanje in usposabljanje na [...]

Zakaj izbrati tečaj CRAFTA®?

Interdisciplinarni pristop izobraževanja CRAFTA® zajema vse pomembne vidike pregleda in zdravljenja temporomandibularnega sklepa, lobanje in živčnega sistema v predelu lobanje in obraza.

Vsebina tečaja se osredotoča na bolečinske mehanizme pripadajočih temporomandibularnih struktur, funkcijo temporomandibularnega sklepa (TMS) in nevrofiziološke, biomehanske in funkcijske povezave TMS z vratno hrbtenico. Tečaji CRAFTA® odlikujejo povezava med teorijo in prakso ter vključevanje kliničnih primerov.

Imate kakšna vprašanja? Pokličite nas!

CTA footer telefon
CRAFTA® Temporomandibularna disfunkcija in funkcijske povezave

PRIJAVA NA TEČAJ IN PLAČILO

Na tečaj se lahko prijavite

Po telefonu:

CTA footer telefon

vsak delovnik:

med 9. in 15. uro