Prenosna miza za masažo, 5 korakov za pravilno izbiro

masažna miza cena

Masaža je umetnost, ki zahteva ne le spretnost terapevta, temveč tudi pravo opremo. Ena ključnih sestavin te opreme je prenosna miza za masažo. Izbira prave mize je ključna za zagotavljanje udobja strank med masažo in za povečanje vaše produktivnosti kot terapevta. V tem članku vam bomo predstavili koristne nasvete za izbiro prave prenosne mize za masažo, ki bo izpolnila vaše potrebe in pričakovanja.

1. Miza za masažo, stabilnost in trdnost

Pri izbiri prenosne mize za masažo je ena najpomembnejših lastnosti njena stabilnost in trdnost. Stranke morajo med masažo ležati udobno in varno. Preverite nosilnost mize in material, iz katerega je narejen okvir.

Lesene mize za masažo imajo nekaj prednosti, zaradi katerih jih nekateri terapevti in stranke raje izberejo. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so lesene mize lahko boljše v določenih situacijah:

 1. Toplota in Naravni Občutek: Les je naraven material, ki se običajno počuti topleje na dotik kot kovina ali plastika. To lahko prispeva k bolj prijetnemu in naravnemu občutku med masažo, kar je še posebej pomembno za stranke, ki si želijo čim bolj sproščujočo izkušnjo.
 2. Vizualni Estetika: Lesene mize imajo običajno toploto in naraven videz, ki se dobro poda v različne okolice, vključno s spa centri in wellness studii. Estetski videz lesa lahko ustvari prijetno vzdušje za stranke.
 3. Trdnost in Stabilnost: Visokokakovostne lesene mize so lahko zelo trdne in stabilne. Leseni okvirji so pogosto izdelani iz močnih lesnih vrst, ki zagotavljajo trajnost in zanesljivost.
 4. Akustične Lastnosti: Les ima absorpcijske lastnosti za zvok, kar pomeni, da lahko pomaga omiliti hrup med masažo. To prispeva k bolj mirnemu in sproščujočemu okolju za stranko.
 5. Nizka Teža: Kvalitetne lesene mize so običajno lažje od nekaterih drugih materialov, kot je na primer aluminij. To olajša prenašanje in prevoz mize na različne lokacije.
 6. Trajnost in Okolju Prijaznost: Les je obnovljiv vir in njegova uporaba lahko prispeva k trajnostnemu pristopu. Če so lesene mize izdelane iz certificiranih trajnostnih virov, lahko pripomorejo k zmanjšanju negativnega vpliva na okolje.

Preverite našo izbiro masažnih miz na povezavi Masažne mize.

masažna miza rabljena

2. Velikost in dimenzije

Pri izbiri prenosne mize za masažo je velikost in dimenzije ena ključnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati. Pravilna velikost mize bo zagotovila udobje stranki med masažo ter omogočila terapevtu učinkovito izvajanje svojega dela. Tu je nekaj smernic glede velikosti in dimenzij miz za masažo:

 1. Širina mize: Standardna širina mize za masažo je običajno med 70 in 75 cm. To je dovolj, da stranka udobno leži na mizi in terapevtu omogoča nemoteno delo z različnimi tehnikami masaže.
 2. Dolžina mize: Dolžina mize se običajno giblje med 180 in 210 cm. Daljše mize so lahko bolj primerne za višje stranke, medtem ko krajše mize lahko zadostujejo za večino strank.
 3. Višina mize: Idealna višina mize je tista, ki omogoča terapevtu udobno delo, ne da bi se pri tem moral nagibati ali čezmerno upogibati. Nekatere mize imajo nastavljivo višino, kar omogoča prilagoditev glede na višino terapevta.
 4. Debelina oblazinjenja: Debelina oblazinjenja je pomembna za udobje stranke med masažo. Debelejše oblazinjenje pomaga zmanjšati pritisk na telo stranke med ležanjem in omogoča boljše sproščanje.
 5. Prostornost za glavo in roke: Preverite, ali miza vključuje prostor za strankino glavo in roke. Nekatere mize imajo naslone za glavo, ki omogočajo udobno ležanje na obrazu, ter odprtine za roke, ki omogočajo udobno položitev rok med masažo.
 6. Skupna teža mize: Prenosne mize za masažo naj bodo dovolj lahke, da jih lahko terapevt enostavno prenaša. Lažje mize so bolj praktične za prevoz med lokacijami.

Pri izbiri velikosti in dimenzij mize za masažo se osredotočite na udobje strank, funkcionalnost in svoje lastne potrebe kot terapevt. Upoštevajte raznolikost strank, s katerimi boste delali, ter svoj način dela. Pomembno je, da izberete mizo, ki bo ustrezala različnim tipom strank in omogočala optimalno izvajanje masaže.

Manjša masažna miza je tudi lažja za prenos. V kolikor želite lažjo masažno mizo vam predlagamo da preverite našo ponudbo prenosne masažne mize

3. Nastavljiva višina in udobna oblazinjenost

Miza za masažo, ki omogoča nastavitev višine, je izjemno koristna, saj omogoča prilagoditev glede na višino terapevta in udobje stranke. Pravilna višina je ključna za pravilno držo terapevta med masažo.

Kakovostna oblazinjenost je ključna za udobje strank med masažo. Oblazinjenost naj bo dovolj debela, da zmanjša pritisk na določene točke telesa. Udobna oblazinjenost bo tudi podpirala telo stranke med masažo.

miza za masažo

4. Teža in prenosljivost in materiali

Prenosne mize morajo biti dovolj lahke, da jih je mogoče enostavno prenašati. Preverite, ali ima miza ročaje za lažje prenašanje ter morda tudi torbo ali kovček za shranjevanje in prenašanje. Lažja miza olajša mobilnost in prenašanje med lokacijami.

Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so les, aluminij, steklena vlakna itd. Vsak material ima svoje prednosti. Na primer, lesene mize so običajno toplejše na dotik, medtem ko so aluminijaste mize lažje za prenašanje.

5. Dodatna Oprema

Preverite, ali miza vključuje dodatno opremo, kot so nasloni za glavo, roke ali stranske police. Ta dodatna oprema lahko poveča udobje stranke med masažo in omogoča različne tehnike masaže.

Razlika med dvodelno in trodelno mizo za masažo

Dvodelne in trodelne masažne mize se med seboj razlikujejo glede na število delov, na katere jih je mogoče zložiti ali raztegniti. Tu je razlaga razlike med dvodelnimi in trodelnimi masažnimi mizami:

 1. Dvodelna masažna miza: Dvodelna miza za masažo ima dva glavna dela, ki se lahko zložita ali raztegneta. Ti dve glavni deli običajno vključujeta glavni del mize, na katerem stranka leži, in naslon za glavo. Taka miza ima en del, ki je fiksen in služi kot podpora za strančino glavo, ter drugi del, ki je prilagodljiv za ležanje telesa stranke med masažo.
 2. Trodelna masažna miza: Trodelna miza za masažo je sestavljena iz treh glavnih delov, ki se lahko zložijo ali raztegnejo. Ti trije deli so običajno glavni del mize, naslon za glavo ter del, ki podpira noge. Taka miza omogoča večje prilagajanje položaja stranke med masažo, saj se lahko nastavi tudi višina nog. Preverite res kakovostno mizo za masažo Trodelna masažna miza RESTPRO VIP3

Izbira med dvodelno in trodelno masažno mizo je odvisna od vaših preferenc, vrste masažnih tehnik, ki jih izvajate, in potreb strank. Trodelne mize imajo pogosto večjo prilagodljivost pri prilagajanju položaja stranke, kar je lahko koristno pri določenih terapevtskih tehnikah. Dvodelne mize pa so običajno bolj kompaktne in enostavnejše za uporabo ter prevoz.

Preden se odločite za nakup, premislite o svojem načinu dela, potrebah strank ter prostoru, ki ga imate na voljo. Pogovorite se tudi s kolegi maserji ali strokovnjaki v industriji, da dobite nasvete glede tega, katera vrsta mize bi najbolj ustrezala vašim potrebam.

S pravilno izbrano prenosno miza za masažo boste zagotovili boljše izkušnje za stranke in povečali svojo produktivnost kot terapevt. Upoštevajte zgornje nasvete in preučite različne možnosti, preden se odločite za nakup. Vaše stranke bodo cenile udobje, vi pa boste lahko opravljali svoje delo bolj učinkovito.


Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.