Tečaji za fizioterapevte
Tečaji za fizioterapevte

BANDAŽIRANJE

BANDAŽIRANJE

Prijava

Tečaj bandažiranja vam omogoča pridobitev dragocenega znanja o uporabi različnih vrst bandaž za podporo, zaščito in rehabilitacijo poškodovanih delov telesa. Med tečajem se boste naučili pravilnih tehnik namestitve bandaž, razumeli njihove terapevtske učinke ter pridobili sposobnosti za učinkovito uporabo bandaž pri različnih stanjih in poškodbah.

Komu je strokovno usposabljanje namenjeno?

  • diplomirani fizioterapevti ali višji fizioterapevt
  • študenti fizioterapije višjih letnikov
  • kineziologi
  • športni trenerji
Bandažiranje

CENA TEČAJA VKLJUČUJE:

Strokovni tečaj

LOKACIJE IN TERMINI

Bandažiranje

Kaj je bandažiranje?

Bandažiranje na splošno pomeni uporabo različnih tehnik povijanja z različnimi povoji ter za dosego različnih terapevtskih ciljev. V ožjem pomenu pa v športni fizioterapiji navadno s tem terminom označujemo uporabo rigidnih lepilnih trakov, s katerimi lajšamo posledice poškodb in preobremenitve ali bolezni, ter tako pripomoremo k hitrejšemu okrevanju klienta.

Namen bandažiranja je povečati stabilnost prizadetih sklepov, mišic in ligamentov z delno fiksacijo le teh. Poleg tega s tehniko bandažiranja zmanjšujemo otekline in bolečine v prizadetem področju. Ker je na ta način delna obremenitev omogočena je po bandažiranju omogočeno kar se da fiziološko gibanje, kar pospešuje rehabilitacijo.

Preberi več
Vzorci gibanja

Vzorci gibanja so ključni v fizioterapiji, saj nam pomagajo razumeti, kako se naša telesa premikajo [...]

Zakaj izbrati tečaj bandažiranja?

Bandažiranje sklepov in mišic je terapevtska metoda pri kateri z uporabo različnih načinov apliciranja bandažnih trakov delno razbremenimo mišice in sklepe ter jih na ta način zaščitimo. Po bandažirnju je manj možnosti, da bi prišlo do bolečih in škodljivih gibov.

Cilj usposabljanja je poznati in uporabljati tehniko bandažiranja, ki temelji na mehanski zaščiti sklepov in mišic ter delno preprečuje nastanek otekline, vendar ne ovira prekrvavitve. Bandažiranje je zelo koristna in uporabna metoda zaščite sklepov, ki deluje kot preventivna in kurativna.

Po tečaju, poleg dodatnega uporabnega znanja, prejmete tudi certifikat, ki vam omogoča izvajanje storitve. Po končanem usposabljanju vas vpišemo tudi v uradni register.

Imate kakšna vprašanja? Pokličite nas!

CTA footer telefon
Bandažiranje

PRIJAVA NA TEČAJ IN PLAČILO

Plačate tečaj po najugodnejši ceni, preko spletne trgovine
možnost obročnega plačevanja ali možnost plačila s kreditno kartico (sprejemamo vse plačilne kartice)

Na tečaj se lahko prijavite

Po telefonu:

CTA footer telefon

vsak delovnik:

med 9. in 15. uro

Bandažiranje

Cena tečaja:

Članom ZFS in študentom pripada popust – člani ZFS 150 € / študenti 135 €

230€
Prijava na tečaj